top of page

FAQ for studenter

Hvordan kommer jeg i kontakt med bedriftene på Graduateland? 

På Graduateland kan du ta initiativ og begynne en chat med bedriftene, hvis samtalen er god kan bedriften invitere til en videosamtale. Det er også mulighet for å booke et møtetidspunkt hos bedriften. Det er ca. 15 minutter der du kan få en videosamtale med bedriftsrepresentanten. Hvis du har laget en god bruker kan også bedriftene «headhunte» deg og starte en chat. 

 

Hvordan kan jeg forberede meg?

DU burde ha en liten tanke om hvor samtalen skal begynne, er nok ikke et sjakktrekk å spørre hva bedriften driver med i første omgang. Det burde du lese på deres bedriftsside først! Ha noen generelle spørsmål eller en intro klar og skap kontakter!
 

Må jeg laste opp CV? 

Det er fullt mulig å lage en bruker uten å laste opp CV, men hvis du er ute etter jobb er det absolutt å anbefale! Jo mer fullført profilen din er jo bedre ser den ut for bedriftene. 
 

Hva skjer med samtalene etter BM-dagen?

Etter BM-dagen er det fullt mulig å fortsette samtalen med bedriften. Kanskje dere har fått en god tone og kan møtes til et lengre intervju senere. Det gjelder å være på og vise at du er interessert og ha stå-på-vilje.
 

Gode grunner til å dra på BM-dagen

Selv om du allerede har jobb er det mange ulike typer bedrifter der ute som du kan bli kjent med! Kanskje har du fått jobb hos en entreprenør? Da kan det være veldig interessant å snakke med for eksempel et rådgivende ingeniørselskap. Hvis du da finner ut at sommerjobben du hadde ikke var noe for deg er dette supre relasjoner hvis du skal søke jobb neste år!
 

Selv om du går i 1.klasse/2.klasse og kanskje ikke tenker å søke sommerjobb kan det fortsatt være lurt å delta på BM-dagen! Dette er en kjempegod mulighet for å bli bedre kjent med bransjen og kan gi deg en veldig fin start når du skal søke jobb senere. F.eks: Hei! Jeg fikk et kjempegodt inntrykk av dere på BM-dagen da jeg…
 

Øvelse gjør mester. Du må trene på intervjuer og samtaler for å bli god til å nettverke! Dette er en gylden mulighet til å gjøre dette.

bottom of page